Au început lucrările de asfaltare pe cel mai important bulevard din Buzău

Lucrările compexe de asfaltare de pe Bulevardul Unirii din municiliul Buzău, au demarat miercuri, de la intersecția cu Bulevardul Mareșal Averescu și până la cea cu strada Patriei.

Se estimează ca într-o săptămână, drumarii să aplice covorul asfaltic în această zonă, cu excepția unui tronson de 1,5 metri, în care Compania de Apă va schimba o conductă.

Lucrările de modernizare a Bulevardului Unirii, din Buzău, au ajuns deja și la etapa aplicării pavelelor pe trotuare, între giratoriul cu avion și strada Transilvaniei.

Peste 20.000 de metri pătrați de trotuar vor fi refăcuți cu dale până la sfârșitul anului.

Pietonii din această zonă vor beneficia de condiții deosebite, atunci când trotuarele vor fi gata.

În următoarea perioadă, muncitorii vor trece la eliminarea panourilor publicitare. Măsura se referă în special la cele amplasate pe centrul Bulevardului Unirii, care nu se vor mai încadra în noua configuraţie a arterei.

După reabilitarea şi modernizare, pe mijloc vor circula doar mijloacele de transport în comun.

Autobuzele de călători vor dispune de culoare dedicate, amplasate pe centrul bulevardului, ceea ce va impune desfiinţarea spaţiului verde dintre intersecţia cu Nicolae Bălcescu şi giratoriul din zona mall-urilor.

„Bulevardul Unirii, de la un capăt la altul, deci de la Calea Eroilor până la Mărăcineni, va arăta mai bine decât în simularea 3D,  va semăna cu Calea Eroilor, dar cu piste speciale pentru biciclete stânga-dreapta, cu același tip de pavaj. În ceea ce privește trotuarele, dacă ne ajută vremea, lucrăm până la Crăciun, pentru că dacă s-a turnat stratul suport, și acel beton, se vine cu nisip și apoi cu dale, care se vor compacta. Va trebui să tăiem cablurile, să le organizăm, le ducem în trotuar. E o rețea de cabluri, dar le organizăm”, a declarat  Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Primăria Buzău a emis mai multe notificări de desființare a panourilor pentru zona de intrare în municipiu dinspre podul Mărăcineni şi pentru cea din vecinătatea Cartierului Orizont.