Au fost înlăturate filtrele dezinfectoare rutiere de la Pănătău și Lunca

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare Buzău au decis înlăturarea filtrelor dezinfectoare rutiere, la Pănătău și Lunca. La începutul lunii septembrie, trei focare de pestă porcină africană au fost confirmate, în localitățile buzoiene Pănătău, Pâtârlagele și Puiești.

Scoaterea filtrelor dezinfectoare rutiere din localitățile buzoiene Pănătău și Lunca şi menţinerea acestora doar în exploataţiile afectate, dacă e cazul sunt primele măsuri luate de Direcția Sanitar- Veterinară Buzău după ce pesta porcină nu s-a mai extins în județul Buzău.

La începutul lunii septembrie, trei focare de pestă porcină africană au fost confirmate, in localitățile buzoiene Pănătău, Pâtârlagele și Puiești.

Pericolul însă nu a trecut, spun autoritățile, deoarece pesta porcină africană se răspândește cu repeziciune în județele învecinate. În continuare, în județul Buzău, târgurile de animale rămân închise, și este interzis transportul de carne sau semipreparate din carne de porc

România, şi Europa în ansamblu, se confruntă în prezent cu cea mai gravă boală a animalelor de după al Doilea Război Mondial. Denumirea de pestă defineşte, practic, cea mai gravă boală care afectează animalele. In tara noastra, pesta porcină africană s-a extins în 13 judeţe, în peste 200 de localităţi, fiind confirmate aproximativ 900 de focare.