VIDEO Atac al urșilor în gospodăriile din Colți. Jandarmii, chemați să alunge animalele care dau târcoale satului Muscelu Cărămănești

Sursa iustinfoto.ro

Urșii au provocat dezastru în mai multe gospodării din comuna buzoiană Colți. Un porc și mai mulți miei au fost sfârtecați, azi-noapte, de doi urși care, în această dimineață, au fost zăriți în vecinătatea gospodăriilor din satul Muscelu Cărămănești. Alarmate de localnici, autoritățile locale au cerut sprijinul jandarmilor pentru a alunga sălbăticiunile.

Sătenii din Colți trăiesc de multă vreme cu spaima că oricând pot da nas în nas cu urșii, care se apropie din ce în ce mai frecvent de gospodării în căutarea hranei.

Azi-noapte, urșii au dat iama în două gospodării din satul Muscelu Cărămănești, măcelărind mai multe animale domestice. Din gospodăria lui Gheorghe Zaharia, urșii au luat un porc de peste 100 de kilograme, iar de la Ion Gheorghe au dispărut patru miei.

În cursul acestei dimineți, urșii încă dădeau târcoale satului Muscelu Cărămănești, oamenii speriați asaltându-l cu telefoane pe primarul localității pentru a anunța pericolul.

”Un porc, doi berbecuți și doi miei au fost luați, azi-noapte, iar acum am fost sunat de localnici din Muscelu Cărămănești că doi urși, probabil aceiași care au atacat azi-noapte, au ajuns în grădinile oamenilor, la doar 30 de metri de ei. Am chemat jandarmii să-i alunge”, ne-a declarat primarul comunei Colți, Pavel Petrișor Rădulescu.

 

La Colți au sosit echipe de la jandarmerie, poliție și de la AJPS, însă animalele au dispărut, între timp. Potrivit paznicului de vânătoare din zonă, după urmele descoperite în gospodăriile atacate, este vorba despre o ursoaica cu un pui de aproape un an.

În satul Muscelu Cărămănești, care se află la 4 kilometri distanță de centrul comunei Colți, locuiesc 60 de persoane, media acestora de vârstă fiind de aproximativ 65 de ani.