Asistentul medical de la UPU Buzău, rănit în explozia de la Potoceni, s-a reîntors la lucru. Mărturii emoționante despre întâmplarea care era să-i curme viața

Asistentul medical de la UPU Buzău care a fost grav rănit în vara anului 2021, în urma unei deflagrații produse în timpul montării unei centrale termice, s-a întors la serviciu după ce a petrecut o lungă perioadă de recuperare într-un spital din Germania.

Tânărul de 26 de ani a fost la un pas să-și piardă viața în urma producerii unei explozii puternice în luna august 2021, vila sa din Potoceni.

Silviu, de 26 de ani, și soția sa Veronica, de 43 de ani, abia se mutaseră în casă nouă. Cei doi soți au chemat la orele serii un instalator să facă racordul la gaze, însă în timpul lucrului, s-a produs o deflagrație pe fondul acumulării de gaze în bucătărie.

În urma exploziei extrem de puternice, ușa locuinței a fost pur și simplu aruncată la mai mulți metri distanță.

Silviu a suferit arsuri de gradul II-III la nivelul feței, gâtului, trunchiului și membrelor superioare, iar instalatorul de 51 de ani, a suferit arsuri de gradul II-III la nivelul membrelor inferioare, membrelor superioare, toracelui și feței. Cei doi bărbaţi au fost transportaţi de urgență pentru tratament, la un spital din Germania.

Colegii de la UPU Buzău și cunoscuții s-au mobilizat pentru a asigura tratamentul extrem de costisitor din străinătate a lui Silviu, demarând o campanie umanitară pentru strângere de fonduri.

 

După un an și patru luni de la nefericitul eveniment, perioadă grea în care a trecut prin numeroase intervenții chirurgicale și recuperări medicale, Silviu a revenit la serviciu, în secția UPU-SMURD, dornic de muncă și cu mult entuziasm.

„Întâlnirea cu Silviu a fost una emoționantă din partea tuturor, toți colegii s-au bucurat ca a revenit la lucru după o perioadă lungă de timp. Ce pot să spun de Silviu este că el se implică în multe activități, recent a participat la cursurile de resuscitare care se organizează în școli și licee”, a declarat Adrian Zoican, șeful secției UPU-SMURD.

La câteva zile după reluarea activității, Silviu Jilavu a oferit câteva mărturii emoționante despre întâmplarea care era să-i curme viața.

„Imediat după deflagrația produsă, am iesit pe picioare din casă, am mers în curte lângă soția mea Veronica, am început să ne evaluam cât de grav suntem, nu știam efectiv în ce direcție să o luăm. Am luat legătura cu dr. Zoican să anunțăm că suntem patru victime care vom merge la spital pentru îngrijiri. Imediat curtea s-a umplut de echipaje de urgență iar la aproximativ 20 de minute după producerea exploziei am ajuns în UPU, unde deja toata lumea se mobilizase exemplar”, a mărturisit acesta.

Silviu Jilavu este un tânăr altruist, dedicat profesiei, mereu pregătit să-și ajute semenii. El a început să lucreze în sistemul medical, ca voluntar, ulterior a susținut examen și a devenit asistent medical. S-a angajat la Spitalul Județean de Urgență Buzău în anul 2017 ca asistent medical în cadrul secției UPU-SMURD.

Urmărește-ne pe Google News