Artistul Benone Sinulescu a murit, la 84 de ani. Vestea, confirmată de familia artistului

Artistul Benone Sinulescu a decedat joi 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani. Vestea a fost confirmată de familia artistului născut în județul Buzău.

Benone Sinulescu se afla internat în spital de duminică, iar starea sa s-a înrăutăţit continuu, decedând joi în jurul orei 14:50.

Artistul avea mai multe probleme de sănătate, printre care şi o pneumonie are i-a fost fatală.

Starea de sănătate a lui Benone Sinulescu a început să se deterioreze în urmă cu un an, însă rămas izolat în pandemie şi fără acces la medicul specialist, situaţia s-a agravat.

În luna iulie 2021, artistul a fost găsit căzut în casă, inconştient, insă a fost salvat după ce a fost transportat la Spitalul din Arad.

O veste groaznică. M-a sunat soţia lui acum 10 minute şi mi-a spus că s-a prăpădit. N-a murit de boala pe care o avea, care era spre vindecare, ci pur şi simplu dintr-o pneumonie. Înghiţise ceva şi nu a mai ieşit de acolo, nu mă pricep. A murit acasă, lângă soţie”, a declarat Anton Hadăr, la România TV.

Născut în judeţul Buzău, Benone Sinulescu se stabilise la Bârzava, o localitate aflată la marginea Aradului, unde avea o căsuţă cochetă, o livadă şi o grădină cu legume unde muncea cât e ziua de lungă.

Artistul povestea apropiaților că venise timpul să se odihnească după ce a petrecut aproape 60 de ani pe scenă și a colindat lumea în lung și în lat de la un spectacol la altul.

Energia și bucuria lui de a trăi din plin fiecare clipă au fost molipsitoare pentru toți cei care l-au iubit. În mai multe interviuri acesta a recunoscut că de la mama a moștenit umorul, neastâmpărul și pofta de viață.

„Părinţii mei voiau să mă facă medic. De unde până unde că moare omu lângă mine dacă văd un pic de sânge. Dumnezeu a vrut să fiu şi eu un fel de medic, alin sufletele oamenilor, nu?”, a mai povestit Benone Sinulescu.

Urmărește-ne pe Google News