Apel pentru salvarea unuia dintre militarii răniți în accidentul de lângă baza aeriană Boboc

Unul dintre militarii răniți grav în teribilul accident de săptămâna trecută din apropierea Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene de La Boboc are nevoie urgent de sânge pentru o intervenție chirurgicală la coloană care este programată pentru săptămâna viitoare.

Valentin George Lupu, grav rănit în accident, este victima preluată de un elicopter SMURD și dus la București, fiind internat la Spitalul Militar cu politraumatism prin accident rutier.

Soția tânărului militar a lansat un apel pe Facebook, prin care îi roagă pe cei toți care pot dona sânge să o facă urgent. Pacientul are grupa primitorilor universali, așa că practic nu contează grupa de sânge a donatorilor, ci să ajungă în centrele de transfuzii cât mai repede: ”Fac un apel către toți prietenii mei de pe Facebook, e nevoie urgent de donatori de sânge pentru Lupu George Valentin, care se afla internat la spitalul Militar din București. Cei care vor să doneze trebuie să specifice pentru cine donează și spitalul la care trebuie să ajungă sângele. Vă rog din suflet, are nevoie de sânge..!!! Mulțumim!”.

Alți doi militari, elevi la Școala de Maiștri și Subofițeri de Aviație de la Boboc, au fost răniți în accidentul de săptămâna trecută. Este vorba despre un tânăr din localitatea Ianca, județul Brăila, și unul din Năvodari, județul Constanța. Ambii au suferit răni ușoare și sunt în afara pericolului. După accident, unul dintre ei a fost transferat cu o ambulanță la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.