Apel disperat al autorităților cu privire la problemele grave apărute dupa iarnă pe Drumul National Buzău – Brașov

Doar pe teritorul județului Buzău, șoseaua care leagă Muntenia de Ardeal este afectată în 25 de puncte iar oficilitățile spun că dacă nu se iau urgent măsuri, se pot întâmpla evenimente care pot avea urmari tragic. Consiliul Județean Buzau a transmis la București o solicitare pentru alocarea de urgență a unor fonduri pentru refacerea infrastructurii rutiere de pe acest drum national.

Alunecările de teren din ultima perioadă lună degradează pe zi ce trece Drumul Național 10 Buzău – Brașov. În prezent, drumul care leagă Muntenia de Ardeal este afectat în nu mai puțin de 25 de puncte, existând pericolul producerii de accidente grave, din cauza surpării șoselei.

Președintele Consiliului Județean Buzău aduce critici conducerii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru faptul că nu s-a implicat în alocarea de fonduri pentru reabilitarea tronsonului de drum naținal care leagă două regiuni ale țării.

Comitetul pentru Situații de Urgență Buzau a solicitat déjà autorităților central alocarea unei sume de bani din fondul de urgență pentru remedierea problemelor de pe drumul national 10. Până acum, însă, nu s-a primit niciun răspuns. În acest weekend, este așteptată la Buzău o delegatie a Ministerului Transporturilor și a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, unul dintre temele discuțiilor fiind alocarea de urgență bani pentru reabilitarea infrastructurii de pe DN 10.