Angajații Companiei de Apă Buzău sărbătoresc în avans Ziua Mondială a Mediului Înconjurător

În fiecare an, la data de 5 iunie este marcată Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, pentru a face apel la conștientizarea asupra importanței respectării unui mediu sănătos, curat, dar și pentru a lua măsurile necesare pentru a-l proteja.

Apa este o sursă vitală a mediului înconjurător, așa că acțiunea CABI ECO ce va avea loc pe 3 iunie își propune ecologizarea unei porțiuni din albia râului Buzău, pentru a marca în avans Ziua Mondială a Mediului.

În paralel, șefii de sectoare vor desfășura acțiuni similare cu cea de la Buzău, comunicându-ne la final cantitatea deșeurilor colectate și numărul persoanelor care au dat dovadă de spirit civic din județ.

La acțiunea de la Buzău, ce va începe de la ora 9.00, vor lua parte o parte dintre angajații Companiei de Apă S.A.Buzău, în colaborare cu o echipă de la RER Buzău, alături de elevi și profesori de la Liceul Tehnologic “Henri Coandă” Buzău.

Echipa CABI ECO se va echipa cu mănuși și saci menajeri pentru o acțiune de ecologizare completă pe albia răului Buzău.

Rezultatele “nepăsării” celor care au poluat zona se vor vedea în cantitatea de deșeuri ce va fi colectată de către RER Buzău, la finalul acestei acțiuni.

„Ziua Mondială a Mediului ar trebui privită și ca „Ziua Oamenilor” unde fiecare dintre noi trebuie să facă ceva pozitiv care să contribuie la protejarea planetei noastre, așa că dacă nu poți da o “mână” de ajutor în această acțiune de ecologizare inițiată de Compania de Apă SA Buzău orice ai face, sărbătorește momentul, ecologizează parcul sau curtea din apropierea ta, protejează mediul, selectează gunoaiele și aruncă-le corepunzător și răspândește vestea că avem nevoie de apă curată și de un mediu restaurant, sănătos! Fii CABI ECO!” se precizează într-un comunicat al Companiei de Apă Buzău.

Urmărește-ne pe Google News