În calitate de vicepreședinte al Comisiei speciale pentru sprijinirea procesului de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Andi Cristea a vorbit la conferința organizată la Banca Națională a României pe tema „România în OCDE: spre clubul bunelor practici economice internaționale”. În cadrul discursului, social democratul buzoian a subliniat importanța aderării la OCDE ca un obiectiv esențial al țării.
„Aderarea la OCDE este o prioritate a Parlamentului, iar noi suntem hotărâți să lucrăm împreună pentru a atinge acest obiectiv. Provocarea actuală constă în a organiza instituțiile într-un mod care să îndeplinească așteptările justificate ale populației, amplificate de progresul tehnologic, în vederea menținerii valorilor democratice, asigurării unei societăți stabile și adaptării la schimbările rapide și fără precedent determinate de inovațiile tehnologice”, a scris deputatul pe Facebook.
În panelul moderat de economistul-șef al BNR, Valentin Lazea, Andi Cristea a vorbit despre Comisia specială ca fiind un forum de dezbatere democratică și discuții transparente și a ținut să sublinieze faptul că aderarea la OCDE reprezintă o prioritate pentru România.
„Ca vicepreședinte al Comisiei speciale pentru sprijinirea procesului de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), în panel-ul moderat de Economistul- Șef al BNR, Valentin Lazea, am subliniat că aderarea noastră reprezintă un obiectiv de țară esențial. Comisia specială nu este doar un culoar de prioritate pentru legislația necesară, ci un forum de dezbatere democratică, de discuții transparente și gândire critică. Aderarea la OCDE este o prioritate a Parlamentului, iar noi suntem hotărâți să lucrăm împreună pentru a atinge acest obiectiv”, a completat Cristea.
Evenimentul a fost marcat de prezența Primului Ministru al României, a Guvernatorului BNR și Economistului șef al OCDE, Alvaro Santos Pereira. Aderarea la OCDE va consolida angajamentul României pentru o dezvoltare economică sustenabilă și o guvernanță eficientă.