Anchetă la Spitalul din Buzău după ce un tânăr polițist a murit după internare

Spitalul Județean de Urgență din Buzău a demarat o anchetă marți, după ce un tânăr poliţist de 35 de ani a decedat luni seară din cauza unor probleme la plămâni. Poliţistul Motoaşcă Cătălin, angajat în cadrul secţiei de poliţie Racoviţeni s-ar fi prezentat joi, 19 octombrie, la camera de gardă a Spitalului Judeţean Buzău cu probleme respiratorii grave.

Potrivit Ramnic Press, medicii, care iniţial i-au descoperit o serie de probleme la plămâni, au decis să îl interneze de urgenţă, însă starea tânărului poliţist s-a agravat până seara. Familia a cerut transferul cu o ambulanţă la Bucureşti, însă starea poliţistului fiind foarte gravă ,nu a putut fi mutat într-un spital de specialitate.

Luni seara starea polițistului s-a agravat și cu toate eforturile medicilor buzoieni, pacientul s-a stins din viață la ora 19.

Conducerea spitalului din Buzău a primit  deja o adresă de la poliție prin care este informată că s-a dechis un dosar penal în cauză, oamenii legii solicitând  mai multe date despre pacient din foaia de observație.

Managerul Spitalului Județean din Buzău, Claudiu Damian a declarat ,că „s-a demarat deja o anchetă internă”, cu toate că familia polițistului nu a depus oficial o plângere la Colegiul Medicilor. “Pacientul care ulterior a decedat ar fi spus medicilor curanți că se simțea rău de aproape o lună și că ar fi venit la spital doar în urma unor analize făcute la o clinică privată, care au confirmat că suferă de probleme grave la plămâni. Starea lui era deosebit de gravă  când a ajuns la noi , în urma unor analize complexe constatatându-se că are cheaguri de sânge la plămâni. Din păcate cu tot tratamentul și efortul medicilor pacinetul nu a mai rezistat.” a mai decalarat  Claudiu Damian.

Medicii de la SML vor efectua mâine necropsia care va stabili exact care a fost cauza morții polțistului. Poliţistul era căsătorit, avea o fetiţă şi aştepta un alt copil.