Anchetă în Colegiul B.P. Hasdeu, după ce un profesor le-ar fi spus elevilor să se facă asasini plătiți

O anchetă internă a fost declanșată la Colegiul Naţional ”B.P. Hasdeu” din Buzău, după ce un profesor de informatică a fost acuzat de câțiva elevi că le-ar fi sugerat la ore că cele mai bine plătite meserii sunt de asasini plătiţi sau traficanţi de droguri. De asemenea, unor eleve le-ar fi spus că ”şi-o cer” cu fustele lor scurte. Profesorul neagă acuzaţiile.

Potrivit directorului Colegiul Naţional ”B.P. Hasdeu” din Buzău, Ionel Banu, la nivelul şcolii are loc o anchetă legată de unele acuzaţii aduse profesorului de informatică de câțiva elevi. Adolescenții ar fi declarat conducerii că dascălul le-a spus la ore să se facă asasini plătiţi sau dealeri de droguri.

”De la elevi a plecat totul. Nu mai suportau. Avem o comisie de disciplină. Le-a spus elevilor să se facă asasini plătiţi sau dealeri de droguri. La ore le-a spus. A zis anul trecut, dar a repetat. Vorbeşte zeci de minute. Noi avem costum şcolar, iar fetele vin în fustă sau în pantaloni. Le-a spus celor cu fustă <Voi cu astea v-o cam cereţi>. E o ruşine pentru învăţământul românesc”, a declarat Banu, citat de mediafax.

La rândul său, profesorul acuzat spune că nimic nu este adevărat şi că totul este denaturat.

”Nu sunt adevărate (acuzaţiile n.r.). Informaţiile sunt denaturate sută la sută. Toate sunt minciuni. Eu le-am spus că nu se facă aşa ceva (asasini plătiţi sau dealeri de droguri – n.r.). Nu sunt nişte joburi indicate şi să nu se facă niciodată. Sunt spuse de un elev care a încălcat regulamentul şcolii, care m-a ameninţat”, a spus profesorul.

Acesta a afirmat că are un confict vechi de şapte ani cu directorul şcolii , în urma “unor evaluări făcute după bunul plac”.