Amenajarea centurii de est a Buzăului va duce la scăderea poluării în oraș

Orașele țării sunt sufocate de trafic și poluare pentru că nu s-au construit centuri ocolitoare. Nici municipiul Buzău nu face excepție cand este vorba despre construcția unei rute ocolitoare pentru traficul greu. Șoseaua de peste digul râului Buzău a fost lăsată de izbelişte de foarte mulţi ani de autorităţi.

De ani de zile, autoritățile municipiului Buzău încearcă fără succes să construiască o centură ocolitoare pe latura estică. Lipsa unei variante nu îi chinuie doar pe şoferii aflați in tranzit, ci şi pe locuitorii orașului, care resimt din plin poluarea. Acest lucru reiese și din datele Agenției de Mediu care masoară permanent emisiile de gaze din aer provocate de trafic.

Traficul din ce în ce mai aglomerat a determinat municipalitatea buzoiană să anunţe, în 2007, un proiect de construire a unui drum ocolitor care să lege între ele ieşirile din oraş spre Focşani şi Brăila.

Conform proiectului, jumătate din şoseaua de centură ar fi trebuit amenajată pe vechiul drum de pe digul râului Buzău, dintre podurile de la Mărăcineni şi Vadu Paşii. Din păcate, proiectul amenajării centurii de est a orasului Buzău a bătut pasul pe loc, deoarece nu a constituit cu adevărat un obiectiv prioritar pentru responsabilii din administraţia locală, fiind folosit doar ca subiect de propagandă în campania electorală.