Amânare de câteva zile a sentinței în dosarul Orizont, în care Constantin Boșcodeală este judecat pentru abuz în serviciu

Instanța a amânat pronunțarea pentru 1 martie, în urma concluziilor depuse de inculpați, de partea civilă și de procuror pe 21 februarie și pe 22 februarie. Constantin Boșcodeală a fost trimis în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție în iunie 2014, pentru de abuz în serviciu în dosarul ce vizează trecerea ilegală a unei suprafeţe de teren de 33 de hectare din domeniul public al statului în cel privat.

Dosarul „Orizont” se află pe rolul instanţei din Târgovişte din data de 30 mai 2014, iar în cei aproape patru ani de cercetare judecătorească au fost consumate peste 40 de termene, multe dintre acestea în aşteptarea unor expertize care să facă lumină în acest caz.

În rechizitoriul întocmit de procurori se vorbește despre „îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu şi prin încălcarea dispoziţiilor legale în materia fondului funciar” care au făcut posibilă trecerea unei suprafeţe de 33 ha. teren arabil din domeniul public al statului în cel privat al municipiului Buzău.

La momentul transferării lui, terenul de la ieşirea din Buzău spre Mărăcineni se afla în administrarea Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău. Destinat activităţii de cercetare şi producerii de seminţe şi material săditor din categorii biologice superioare, acesta nu putea face obiectul unei asemenea operaţiuni, au fost de părere anchetatorii.