Alte două blocuri din Buzău vor fi reabilitate termic

Primăria municpiului Buzău a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe B4 Flipescu și Gerom 2”, în valoare de 987.161,81 lei. Durata de implementare a acestui proiect este de 18 luni și va avea ca scop îmbunătățirea condițiilor de confort interior, reducerii consumurilor energetice, a costurilor de întreținere pentru încălzire și apa caldă menajeră, dar și a reducerii emisiilor poluante de producere, transportul și consumul de energie.

„Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe B4 Flipescu și Gerom 2” se înscrie în seria de proiecte pe care Programul Operațional Regional le finanțează și poate fi considerat, practic, un fel de parteneriat între Primăria Buzău și asociația de locatari. Beneficiarii direcți vor fi 305 locatari, care vor avea parte de condiții optime.

„Vom încerca să atragem foarte mulți bani, ieftin. Uniunea Europeană ne dă această ocazie, chiar dacă pe acest program nu beneficiem, de exemplu, cum avem pe Axa 4, doar 2 la sută partea de coparticipare, și partea noastră este până la urmă de vreo 40%, mai recuperăm o parte din bani, însă în timp. Ne asumăm această răspundere, chiar dacă avem o contribuiție importantă din partea bugetului local și sperăm să avem cât mai mulți locatari care să vină pe acest proiect. În momentul acesta ajungem la 12 blocuri. Din păcate, proiectul începuse de la 150 de blocuri, iar mai apoi mai erau 50. Am reluat atunci când am venit în Primărie acest program și am zis iar să mergem să întrebăm oamenii care vor să intre în acest proiect. Ne pare foarte rău că cele mai înalte blocuri din Buzău, de la intrare de pe Unirii Sud, nu s-au putut califica, deoarece nu toată lumea a fost de acord să vină cu contribuția lor, chiar dacă era o contribuție pe cinci ani împărțită”, a spus primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.