Al patrulea val al pandemiei lovește Centrul de Primire în Regim de Urgenţă şi Evaluare al DGASPC Buzău

Conform Prefecturii Buzău, în cadrul unităţii au fost confirmate pozitive cu teste rapide 8 persoane. Este vorba despre 2 educatori şi 6 copii.

„În data de 28.08.2021, 8 persoane din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgenţă şi Evaluare aparţinând DGASPC Buzău (2 angajaţi – educatori şi 6 beneficiari – copii) au fost testaţi cu teste rapide care au indicat rezultat pozitiv pentru SARS-CoV2. Toate au simptomatologie uşoară şi au fost evaluate în UPU”, au transmis sâmbătă reprezentanţii Instituţiei Prefectului.

Sâmbătă, la Buzău, au fost raportate alte 11 cazuri de Covid-19, 6 dintre bolnavi fiind vaccinaţi. Pacienţii au vârste cuprinse între 35 de ani şi 91 de ani. Dintre cele 11 cazuri noi, două sunt din Buzău, două din Râmnicu Sărat, două din Grebănu, două din Costeşti şi câte unul din Valea Salciei, Vadu Paşii şi Bisoca. 6 persoane din cele 11 confirmate cu coronavirus sunt vaccinate.

„În afara celor 11 cazuri, a mai fost înregistrat încă un caz pozitiv de infectare la o pacientă în vârstă de 42 de ani, revenită pe teritoriul României din Turcia pe data de 19 august 2021. Aceasta s-a testat conform legislatiei în ziua a-8-a de carantină. Deoarece de la intrarea pe teritoriul României, pacienta s-a aflat în carantină, locul de infectare a fost stabilit ca fiind în străinătate, astfel că acest caz nu a fost alocat judetului Buzău. Pacienta este izolată iar ancheta epidemiologică este în desfăşurare”, anunţă Instituţia Prefectului Buzău.

Urmărește-ne pe Google News