Agenții de poliție care l-au încătușat pe criminalul din Săpoca: ”L-am văzut pe portar alergat de pacient în timp ce agita o bară metalică”

Cei doi polițiști care l-au încătușat pe bărbatul care a ucis cinci pacienți din spitalul de psihiatrie Săpoca și a rănit alți opt veniseră să interneze un scandalagiu au crezut că au de-a face cu o tentativă de evadare din unitatea medicală. Au aflat că pacientul pe care îl încătușaseră în curte făcuse măcel cu câteva minute înainte.

Marian Fetic și Iulian Mihai sunt polițiștii care au pus capăt episodului extrem de violent care a dus la moartea a cinci pacienți de la psihiatrie și rănirea altor opt. La ora 3. aceștia tocmai intraseră pe poarta sptalului din Săpoca pentru a preda un scandalagiu în stare de ebrietate.

”În dimineața zilei de 18.09, în jurul orei 3.00, m-am deplasat la spital în vederea finalizării documentelor pentru internarea unui bolnav psihic. Am coborât din mașină, pentru a solicita portarului să ne deschidă. Am auzit apoi un zgomot de la un geam spart, după care l-am văzut pe portar alergând și un bolnav pe urmele lui, care agita o țeavă metalică. Am crezut că persoana respectivă a spart geamul pentru a părăsi unitatea medicală. Atunci nu m-am gândit că acesta comisese crimele despre care am aflat ulterior”, spune ag. sef pr. Marian Fetic, de la postul Costești.

Pacientul a fost somat verbal de agenți, fără uz de armă, apoi imobilizat și încătușat, cu mari eforturi, după ce în ajutor a sărit portarul unității medicale. Stativul pentru perfuzii avea sânge pe el, spun polițiștii.

”În momentul în care am ajuns la poarta de acces în curtea unității, am observat cum dinspre gheretă venea paznicul alergând iar în urma lui era un bărbat în pijamale care agita o bară metalică și se apropia de noi. În acel moment, am procedat la imobilizarea lui. În prealabil, l-am somat verbal să lase țeava, într-un final a lăsat-o, însă a opus rezistență dar am reușit imobilizarea lui și cu ajutorul paznicului. A spus câteva cuvinte însă nu era coerent. Consider că se putea întâmpla și ceva mai rău. A fost vorba de secunde. Totul s-a derulat cu mare rapiditate”, a declarat ag. Iulian Mihai, de la postul Costești.

Cinci persoane au murit şi opt sunt rănite, după ce un bărbat de 38 de ani, cu sevraj etilic, a atacat cu stativul de la perfuzii pacienţii din două saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, judeţul Buzău. Cea de a cincea persoană, o femeie de 88 de ani, a murit luni, la Spitalul Floreasca din Capitală.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că managerul Spitalului Săpoca, Viorica Mihălaşcu, a demisionat.
”În cursul nopţii trecute am finalizat ancheta, iar în această dimineaţa am prezentat concluziile, iar managerului spitalului şi-a dat demisia”, a spus Sorina Pintea.

Totodată, Ministerul Sănătăţii va face plângere penală împotriva angajaţii care au fost în tura de noapte când s-a produs atacul criminal de la Spitalul Săpoca, care au dat dovadă de o crasă neglijenţă.