Agent de poliție din Cernătești, acuzat că a agresat verbal și fizic un adolescent. Acesta a înregistrat scandalul

Scandal în Poliția Buzău. Ajutorul șefului de post din Cernătești este acuzat de un adolescent din comună că l-ar fi agresat fizic și verbal în timpul unei audieri desfășurate în incinta postului de poliție din localitate. IPJ Buzău confirmă că există o anchetă deschisă de Parchet sub aspectul celor reclamate de minor. Acesta a reușit să înregistreze discuția cu persoana despre care spune că este ajutorul șefului de post din comună.

Mihai a fost luat la postul de Poliție din Cernătești după ce acesta ar fi provocat un incident în centrul satului. Puștiul l-a scuipat și înjurat pe un bărbat cu probleme psihice, scenă surprinsă de o cameră de supraveghere a primăriei.

Mihai a fost luat la postul de poliție unde, spune el, a fost înjurat de mamă și lovit cu palma și cu pumnul de către ajutorul șefului de post, dovadă fiind o înregistrare audio.

În timpul audierii, omul legii îl înjură, îl amenință și pare că-l lovește pe adolescent: ”Vrei să te joc în picioare, nesimțitule ce ești? P… mă-tii de animal! Animalule ce ești, meriți să te joc în picioare. Ce ai avut, mă’, cu Nu’u? De ce mereu îl bați?”.

După incident, băiatul a chemat salvarea, care l-a dus la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Medicii de aici au constatat însă că nu are mărci de agresiune și i-au dat drumul acasă. Un alt echipaj de poliție sosit la spital i-a mai aplicat tânărului o amendă pentru apelarea fără motiv a numărului unic de urgență 112.

Mihai locuiește în Cernătești alături de bunicul său, după ce mama lui a plecat la muncă în străinătate, iar tatăl i-a părăsit. Despre el, lumea spune că nu este deloc ușă de biserică.

”Pe înregistrare nu pare a fi ajutorul șefului de post. Dacă el este, probabil a fost provocat. Dacă agentul pe care eu îl știu cu capul pe umeri a exagerat, sunt organe care îl vor ancheta”, spune Valentin Stănilă, viceprimar al comunei Cernătești.

IPJ Buzău confirmă că la Parchet a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru clarificarea celor relatate de minor. La rândul său, tânărul susține că va merge să își caute dreptatea în instanță.

ATENȚIE, limbaj necenzurat!