Adolescentă de 17 ani din Calvini răpusă de infecția cu Covid-19

O adolescentă de doar 17 ani din Calvini a pierdut lupta cu temutul virus Covid-19, după mai bine de 10 zile de chin. Victima se află printre cei opt buzoieni raporatați de DSP ca fiind decedați din rândul pacienților infectați cu SARS-CoV-2. 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău au fost confirmate 299 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și alte trei cazuri de reinfectare.

Pacienții au vârste cuprinse între 3 luni și 93 de ani.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică au fost înregistrate și opt decese la pacienți cu vârste cuprinse între 17 și 93 de ani.

Adolescenta de 17 ani, din Calvini, a fost testată și confirmată pe 5 octombrie într-un laborator privat. În aceeași seară s-a prezentat la UPU de unde este transferată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Pentru că evoluția ei nu a fost una favorabilă, s-a decis ca în data de 7 octombrie să fie transferată la Spitalul Clinic de Urgență ”Grigore Alexandrescu”.

Starea de sănătate a continuat să se agraveze iar pe 14 octombrie a decedat. Pacienta suferea de obezitate.

La Buzău, în ultimele 30 de zile au murit 81 de persoane. Numărul total al morților provocate de infecția cu SARS-CoV-2 a ajuns la 531.

Tot în ultima lună, din 16 septembrie și până pe 16 octombrie, au fost raportate 4.145 de cazuri noi Covid-19, dintre care doar 1.743 de persoane sunt deja vindecate.