Accident cumplit pe DN1B cu un mort și un rănit. O cisternă, un TIR și un autoturism, implicate în evenimentul rutier

Un accident grav s-a produs luni seară pe DN 1 B aproape de municipiul Buzău. Și-a pierdut viața un bărbat de 37 de ani, ofițer de jandarmi, șeful postului de ordine publică de la Sărata Monteoru. Loganul cu care acesta se întorcea de la serviciu a fost strivit între un TIR încărcat cu marfă și o cisternă plină cu combustibil. În urma coliziunii, a mai rezultat rănirea șoferului din camionul de transport marfă.

În accident au fost implicate un TIR care transporta tablă, o cisternă în care se afla combustibil și o Dacia Logan. Autoturismul a intrat pe contrasens, apoi s-a izbit puternic de autotrenul cu marfă. În cele două vehicule a intrat apoi cisterna, prinzând mașina mică între cei doi mastodonți.

Potrivit polițiștilor, cisterna cu combustibil venea dinspre Ploiești spre Buzău iar TIR-ul care transporta tablă circula din sens opus. Polițiștii, pompierii dar și personalul de la Ambulanța Buzău au intervenit la locul accidentului produs pe DN 1 B Buzău – Ploiești, în zona Hanul lui Țintă. În urma impactului violent, Logan care s-a transformat într-un morman de fiare.

„Un autoturism de culoare gri, care circula dinspre Mizil către Buzău a pătruns pe contrasens, a intrat în coliziune cu un autotir, iar acest autotir a intrat într-o cisternă care circula în aceeaşi direcţie de mers”, a explicat Remus Nicula, inspector la Poliția Rutieră Buzău.

Pompierii au depistat scurgeri de combustibil de la rezervoarele mașinilor și de aceea zona a fost izolată.

fgf

Șoferul Loganului a murit pe loc. Acesta avea 37 de ani era șeful jandarmilor din stațiunea Sărata Monteoru. Accidentul s-a mai soldat cu rănirea șoferul tirului, care a fost transportat la spital. Traficul a fost blocat trei ore până s-a reușit eliberarea șoselei.