Accident cu trei răniți, pe DN2E85, la Cioranca

#image_title

Trei persoane au ajuns la spital în urma unui grav accident rutier produs joi după-amiază, pe DN2 E85, în localitatea buzoiană Cioranca. În urma incidentului rutier, traficul a fost blocat în zonă câteva zeci de minute.

În jurul orei 15.00, a fost anunțat prin apel la 112 impactul devastator dintre un autoturism și un autocamion. Mașina mică era condusă de un cetățean grec, iar alături de el se aflau un turc și un bulgar.

Vehiculul acestora a fost proiectat într-un gard din beton, iar componente mașinii s-au împrăștiat pe o distanță de zeci de metri, în timp ce rezervorul TIR-ului condus de un cetățean din Ucraina s-a spart și tot combustibilul s-a scurs pe șosea și în șanț. Oamenii care locuiesc în apropiere de locul accidentului spun că s-a auzit o bubuitură.

La fața locului au ajuns pompieri, polițiști și cadre medicale de la Ambulanță. Șoferul mașinii mici, cetățean grec, era încarcerat, dar conștient. Bărbatul a comunicat cu echipajul medical până când a fost urcat în ambulanță, iar polițiștii l-au testat cu Drager-ul, rezultatul fiind negativ. La fel a fost rezultatul și în cazul șoferului de TIR, un ucrainean.

Ambulanțele au preluat de la locul accidentului trei răniți și i-au transportat la spital. Între timp, pompierii au asigurat perimetrul unde s-a scurs combustibilul și au luat măsuri pentru a limita riscurile izbucnirii unui incendiu.

„Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între un autoturism condus pe direcția București către Buzău și camionul de mare tonaj ce se deplasa din sens opus, la volanul cărora se aflau doi cetățeni străini, ambii de 56 de ani. Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferului autoturismului și a doi pasageri din mașina acestuia, doi bărbați de 33, respectiv 45 de ani, de asemenea de cetățenie străină”, a transmis IPJ Buzău.

În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Accidentul a dus la întreruperea traficului pe DN2 E85, pe ambele sensuri, timp de câteva zeci de minute, începând cu ora 15.00.