Accesul în Spitalul Județean Buzău, doar cu mască pentru angajați si aparținători. Decizia, impusă de numărul mare de infectări cu Covid-19

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău a decis reimpunerea unor măsuri de protecție, care trebuie respectate atât de personalul medical, cât și de aparținătorii pacienților.

Hotărârea a fost luată în contextul creșterii numărului cazurilor de Covid-19, în ultima săptămână, și posibilității declanșării unui nou val de îmbolnăviri.

„Ca urmare a numărului crescut de pacienți Covid la secția UPU, conducerea spitalului a decis obligativitatea măștii chirurgicale atât la personalul medical, cât și la aparținători. Totodată, aparținătorii, ca să poată intra pe secție, au obligativitatea de a purta halat de protecție de unică folosință”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian.

De asemenea, cel mai mare spital din județul Buzău a stabilit și un program de vizitare a pacienților.

”Intervalul orar pentru aparținători a rămas pe două segmente, respectiv 9.00-10.00, 14.00-16.00, astfel încât să avem un control al aparținătorilor pe secțiile spitalului”, precizează Claudiu Damian.

În acest moment, la Spitalul Județean de Urgență Buzău sunt internați 11 pacienți infectați cu Covid-19, trei pacienți la Secția de Terapie Intensivă, iar alți opt, la Secția Boli Infecțioase.

Urmărește-ne pe Google News