A murit Costel Geambașu. ”Cenuşăreasa” şi “Trenul vieţii” sunt câteva dintre melodiile sale, care făceau furori în anii ’80

A murit Costel Geambașu, unul dintre cei mai apreciați cântăreți buzoieni ai anilor ’80 și ’90. În vârstă de 67 de ani, Geambașu a fost răpus de cancer, însă a cântat până în ultima clipă. Informația a fost făcută publică în această seară de către colaboratori ai artistului.

Costel Geambașu a făcut parte din Odeon, formație românească de muzică petrecere cu instrumente moderne electronice, înființată în anii ’80 la Buzău.

„Astăzi a încetat din viață unul dintre cei mai buni prieten și cel mai mare solist vocal, Costel Giambașu. Drum Lin, Costică!”, scrie pe pagina de facebook Nicu Bordei.

„Rămas bun Costel Geambașu!
Cu nemărginită durere sufletească aduc la cunoștință fanilor interpretului COSTEL GEAMBAȘU, liderul formației ODEON că (îmi este greu să spun) a decedat … Sunt multe amintiri frumoase împreună cu maestrul … am colaborat mulți ani împreună, Crisband fiind producătorul formației ODEON. Înregistrările în studiou erau „condimentate” cu momente inedite, hazlii …
Înregistrările de colecție și cele care sunt în curs de finalizare vor bucura în continuare inimile fanilor așa cum sigur ar dori COSTEL GEAMBASU”, scrie Cristian Perieteanu.

”Dragilor, aproape oricine din această țară a auzit de buzoianul celebru Costel Geambașu și a lui trupă de petrecere, Odeon. Astăzi, bunul și suferindul nostru trubadur a decis ca trebuie sa urce in „ trenul vieții” definitiv! Nu te voi uita niciodată! Poate acolo sus o să îți tină companie Tom Degețel, Cenușăreasa, Albă ca Zapada și toate poveștile tale muzicale din trecut! Odihnă veșnică, Maestre!”, scrie Eduard Antochi.

Costel Geambașu s-a născut pe 18 aprilie 1951 și este considerat unul dintre cei mai talentați interpreți de muzică de petrecere.

Trupa sa, Odeon, înființată în anii 1980, este, alături de celebrele Azur și Generic, una dintre primele grupuri care au contribuit la apariția muzicii de petrecere moderne, folosind ca sursă de inspirație muzica pop din țările balcanice și clasică lăutărească din România.

Deşi a început cariera muzicală la percuţie, bunul său prieten, regretatul Gil Dobrică, i–a sugerat “să bage” cu vocea. A făcut acest lucru, iar melodiile sale, printre care cele mai consacrate “Cenuşăreasa” şi “Trenul vieţii”, i-au fost cântate inclusiv lui Nicu Ceauşescu.