A început demolarea maternității de pe Bulevardul Gării. Consiliul Județean vrea sugestii pentru viitoarea destinație a terenului

Muncitorii de la societatea care a câștigat contractul pentru demolarea clădirii de pe Bulevardul Gării au început treaba de o săptămână. Lucrările sunt executate de o firmă din județul Ilfov iar timpul rezervat pentru demolare este, conform autorizației, de 12 luni. Pentru dărâmarea vechii maternități, Consiliul Județean investește aproximativ 100.000 de euro.

Muncitorii au pus deja la pământ cea mai mare parte a fostei secții Obstetrică Ginecologie 1 și o porțiune din blocul operator. Concomitent cu demolarea părții din spate a fostei maternități se lucrează la scoaterea tâmplăriei termopan și a geamurilor din fostele secții de Neonatologie și Obstetrică Ginecologie 2.

După demolarea care se va încheia anul viitor firma din Ilfov va nivela terenul, ulterior urmând să aibă loc o igienizare dat fiind că pe acel amplasament a funcționat o unitate sanitară. Conform președintelui CJ, Petre Emanoil Neagu, pentru a stabili ce urmează să construiască pe locul rămas liber după demolarea completă a vechii maternități, autoritățile județului vor organiza o dezbatere publică pentru a vedea ce își doresc buzoienii.

„Este posibil ca o suprafață de teren să o cedăm Ministerului Justiției pentru construirea unei noi Judecătorii, am văzut că populația își dorește și un bazin olimpic. Vor fi dezbateri publice și în funcție de rezultatul acestora și de fondurile pe care Consiliul Județean la va avea la dispoziție vom hotărî ceea ce se va construi acolo. În nici un caz nu va rămâne un teren viran”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Clădirea în care a funcționat maternitatea din Buzău a fost construită în anul 1960, iar destinaţia iniţială a fost cea de puşcărie. Din 1970 şi până în 2016 a funcţionat neîncetat fără reparaţii capitale. Începând cu subsolul, unde erau vestiarele personalului medical şi terminând cu sălile de operaţie, totul intrase într-o avansată stare de degradare.

La fel şi echipamentele medicale. Primirea urgenţelor nu se putea face decât într-un singur cabinet, pentru naşteri mai rămăseseră trei săli, iar pentru operaţii, doar două, din necesarul de şase.

Banner-1068x154