A fost majorat tariful pentru ridicarea gunoiului

De luna viitoare, cetățenii din municipiu vor plăti mai mult cu aproape doi lei de fiecare persoană pentru ridicarea gunoiului menajer. Hotărârea a fost votată în ședința de vineri a Consiliului Local Buzău. Proiectul de majorare a tarifelor propus de Primăria Buzău la solicitarea operatorului de salubritate RER Sud a stârnit însă nemulțumiri din partea unor consilieri.

De la 1 martie, buzoienii vor plăti cu 1,9 lei mai mult pentru ridicarea gunoiului menajer. Astfel, noul tarif perceput pentru persoane fizice va fi de 12,60 lei de persoană.

Decizia a fost luată astăzi în ședința Consiliului Local Buzău. Proiectul de majorare a tarifelor propus de Primăria Buzău la solicitarea operatorului de salubritate RER Sud a stârnit însă nemulțumiri din partea unor consilieri.

Aceștia găsesc total nejustificată această majorare, în condițiile în care, și așa, la Buzău, tariful de ridicare a gunoiului menajer este unul destul de piperat.

Conducerea societății RER Sud Buzău susține că majorarea tarifelor era necesară, pe fondul majorării salariului minim pe economie, începând cu 1 ianuarie, precum și a creșterii prețului la depozitarea gunoiului prin introducerea taxei pentru economie circulară, în valoare de 30 de lei pe tonă.

RER Sud Buzău va modifica de la 1 martie și tariful pentru ridicarea gunoiului menajer în cazul societăților comerciale. Astfel, tariful se va majora de la 106,23 lei pe metru cub, la 119,31 lei pe metru cub. În schimb, s-a micșorat tariful pentru ridicarea deșeurilor industriale, de la 291,9 lei pentru o tonă, la 268,64 de lei pentru o tonă.