A fost încătușat hoțul buzoian care spărgea la miezul nopții apartamente de la parter

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au depistat un buzoian în vârstă de 33 de ani, principalul bănuit de comiterea mai multor furturi din locuinţe de pe raza municipiului Buzău. În trei luni, acesta a spart șase apartamente de la parterul unor blocuri de pe raza municipiului Buzău.

Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că, în perioada aprilie – iunie 2018, bănuitul ar fi pătruns pe timpul nopţii în incinta a şase apartamente, de pe raza municipiului Buzău şi ar fi sustras mai multe telefoane mobile şi diverse sume de bani.

Infractorul obișnuia să dea lovituri la miezul nopții când proprietarii dormeau și țintea doar în apartamente de la parterul blocurilor, unde intra ori prin fortarea ușii ori pe fereasta uitată deschisă.

În două locuri a fost surprins de proprietari și și-a abandonat prada, însă cu ajutorul lor poliția a aflat semnalmentele hoțului care a fost prins la scurt timp.

În urma probatoriului administrat în cauză de poliţişti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore.

De asemenea, fiind prezentat în faţa magistraţilor din cadrul Judecătoriei Buzău, pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat.

A fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a bănuitului şi recuperarea prejudiciului.