A fost găsit buzoianul care a dispărut pe 8 iulie în Bucegi. Salvamontiștii au mai recuperat un schelet și resturi de îmbrăcăminte

Deznodământ tragic în cazul buzoianului dispărut în această vară în Bucegi. Cadavrul lui Viorel Lucian Găman a fost descoperit, miercuri, în stațiunea Bușteni, și a fost recuperat de salvamontiști, câteva ore mai târziu, dintr-o râpă de pe Valea Seacă a Crucii. Bărbatul avea 41 de ani și era dispărut de pe 8 iulie, când a pornit spre staţiunea Moeciu de Sus pentru a-şi întâlni iubita.

Salvamontiştii din Buşteni au fost solicitaţi, miercuri, 16 octombrie, să intervină pentru a recupera cadavrul unei persoane decedate. Corpul neînsufleţit a fost descoperit de un grup de turişti care se afla pe un traseu montan. Cadavrul se afla la baza unei rape din zona Valea Seacă a Crucii, un traseu nemarcat, extrem de dificil din Masivul Bucegi.

„Am ajuns la locul unde se află cadavrul aflat în stare de descompunere. Este împrăștiat trupul în mai multe locuri, cred ca de la animale. Este încălțat cu adidași, deci presupunem că a venit aici vara. Nu știm dacă e de anul acesta sau de mai mult timp. Așteptăm să ajungă colegii de la Criminalistică pentru a face cercetări la fața locului”, declara George Haiduc, șef Salvamont Bușteni, la scurt timp după ce a ajuns în zonă pentru recuperare a cadavrului.

Ulterior, identitatea bărbatului a fost descoperită de către polițiștii au început o anchetă pentru a stabili împrejurările care au condus la moartea bărbatului de 41 de ani. Salvamontiștii au mai recuperat un sac de oase și resturi de îmbrăcăminte. Printre rămășițele împrăștiate pe pe câțiva metri pătrați au fost descoperite actele de identitate ale lui Viorel Găman.

80a4a197-5484-4310-8802-3b39bd7f8fda

Apropiații buzoianului au primit vestea cu multă dezamăgire, fiind siguri că autoritățile nu au făcut tot ce trebuia pentru a-l găsi pe Viorel Găman.

”După ce a fost sesizată dispariția, ar fi putut verifica toate camerele de supraveghere de pe traseu, începând cu cele de la gară. Noi le-am văzut primii, dar după două săptămâni. Polițiștii din Bușteni nu au făcut nimic atunci când trebuia, zilele s-au scurs, lunile s-au scurs și, iată, acum am primit această veste tristă. Mi-au zis cei de la salvamont Bușteni că din punctul în care se știa că a dispărut până la Valea Seacă, unde a fost găsit cadavrul, este distanță foarte mare, semn că a rătăcit multe zile înainte să moară. Din păcate se mai pot întâmpla astfel de cazuri iar autoritățile ar trebui să dea mai mare atenție acestor cazuri, inclusiv să simplifice procedurile pentru reperarea telefoanelor”, ne-a declarat avocata Laura Manciu.

Pe data de 8 iulie, Viorel Lucian Găman a coborât din tren la Buşteni şi a pornit pe jos, prin munţi, până la Crucea Caraiman, punct din care ar fi dispărut.