Numeroși angajați ai Spitalului Județean din Buzău s-au vaccinat cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva Covid-19

Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a reînceput să funcționeze de marți, odată cu debutul campaniei de vaccinare a cadrelor medicale cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva Covid-19.

La centrul de vaccinare s-au prezentat numeroși angajați ai unității medicale de la primele ale dimineții.

Medicul Adrian Zoican, șeful Unității Primiri Urgențe, a fost printre primele cadre medicale ale Spitalului Județean care au dorit să le fie administrată cea de-a treia doză de vaccin împotriva Covid-19.

În paralel cu administrarea dozei cu numărul 3 a serului Pfizer, la centrul de la Spitalul Județean Buzău se pot vaccina și angajații instituției care nu s-au imunizat, până în momentul de față, cu vaccinul împotriva Covid-19.

Până în prezent, 685 de angajați ai spitalului s-au vaccinat cu ambele doze.

Potrivit CNCAV, doza 3 este ferm recomandată: persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale şi alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare: persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social şi din învăţământ.