TIR răsturnat pe DJ 203D, lângă satul Maxenu. Șoferul din Galați consumase alcool

Un șofer de TIR din Galați a ajuns sâmbătă la spital, după ce a pierdut controlul vehiculului și a provocat un accident pe un drum județean din Buzău. Camionul s-a răsturnat pe o parte, blocând un sens de mers. Polițiștii au aflat că șoferul consumase alcool.

Accidentul rutier s-a produs pe DJ 203D, aproape de satul Maxenu, și a fost semnalat Poliției în jurul orei 9.30. Autotrenul condus de un gălățean de 40 de ani, din direcția București către Brăila, s-a răsturnat pe o parte, ocupând cu remorca o bandă a șoselei.

Șoferul a ieșit singur din cabina TIR-ului și a anunțat incidentul prin apel la 112. La intervenție au sosit imediat echipaje de poliție rutieră, pompieri și de la Ambulanță. Agenții de poliție l-au testat alcoolscopic pe conducătorul auto și au aflat că acesta se urcase băut la volan.

Aparatul Dräger a indicat o concentrație de 0.97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit specialiștilor, încetinirea reflexelor și tulburarea acuității vizuale sunt câteva dintre efectele consumului de alcool care sporesc foarte mult riscurile producerii de accidente rutiere.

Șoferul fost preluat de o ambulanță și transportată la Spitalul Județean pentru evaluare medicală, dar și pentru a-i fi recoltate probe. Victima accidentului nu avea însă leziuni vizibile. Gălățeanul transporta alimente în municipiul Brăila iar după accident o parte din încărcătură s-a răsturnat pe șosea.

Urmărește-ne pe Google News