Proxenetul ”Papițoi” și complicii săi din Rămnicu Sărat, „agoniseală” de 400.000 de euro, în patru ani

O bandă de infractori din Râmnicu Sărat, specializată în proxenetism și spălare de bani, a reușit să strângă 400.000 de euro, în patru ani, în urma comiterii unor infracțiuni de proxenetism. Victimele erau recrutate prin metoda ”Lover Boy” și trimise să se prostitueze în Germania și Elveția.

Cei care se întreabă cum ajung indivizi care n-au muncit o zi în viața lor să dețină vile de lux și să conducă bolizi de zeci de mii de euro, primesc de fiecare dată răspunsul de la poliție sau de la parchet, după anihilarea unor bande de infractori.

Așa aflăm cum poți „reuși” în viață fără prea multă carte și fără frică de lege.

Metoda de îmbogătire este relativ simplă: infractorii le sucesc mințile fetelor apoi le trimit pe străzi să se prostitueze.

Victimele sunt atrase de mirajul unui trai îndestulat, lipsit de griji și a banilor mulți, făcuți rapid în străinătate.

Fetele primesc diverse cadouri apoi sunt plimbate pe cheltuiala ” iubiților” în marile orașe ale vestului dezvoltat.

Au parte de călătorii cu mașini de lux și de cadouri oferite din dragoste de așa zișii ” lover boy”.

Ba mai mult , victimele traficanților ajung chiar să se căsătorească cu cei care urmează să le decidă viitorul și să le vândă amatorilor de plăceri, la colț de stradă.

Din nefericire, astfel de grupări au ajuns să prolifereze în ultimii ani, pe raza județului Buzău.

Un caz revoltător de proxenetism este și cel al interlopului „Papițoi”, un infractor cu ștate din Râmnicu Sărat, care în perioada 2016 – 2021, a pus bazele unei grupări infracționale, în scopul exploatării sexuale a mai multor tinere.

”Papițoi” are 34 de ani și ar fi implicat-o în afacere și pe concubina sa.

Acesta a recrutat din zona Buzăului, prin metoda ”Lover Boy”, şase tinere, pe care le-a transportat în Germania şi ulterior în Elveţia, unde le-a forțat să se prostitueze.

Anchetatorii au stabilit că  șapte persoane cu vârste cuprinse între 20 și 56 de ani s-au asociat cu „Papițoi” în vederea comiterii unor infracțiuni de proxenetism și spălare de bani.

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, jandarmi şi procurori DIICOT din Buzău au descins joi în şapte locuințe de pe raza municipiului Râmnicu Sărat, care aparțin membrilor acestei grupări infracţionale.

”Victimele erau atrase cu promisiunea întemeierii unei familii, deziderat ce era condiționat de acumularea prealabilă de importante sume de bani, sume ce nu ar fi putut fi obținute în alt mod decât prin practicarea prostituției. Interesul real al proxenetului era dezvăluit pe durata desfășurării activității de prostituție, când victimele erau supuse la presiuni din ce în ce mai mari pentru obținerea de venituri cât mai consistente, presiuni însoțite în cele mai multe cazuri de corecții fizice”, transmite DIICOT într-un comunicat de presă.

În timp, banii obținuți de Papițoi au fost investiți în imobile și autoturisme de lux de părinții săi, complici în spălarea banilor. Unele dintre aceste bunuri au fost cumpărate pe numele unor apropiați. Prejudiciul a fost estimat la 400.000 de euro.

”Sumele de bani obținute din activitatea infracțională erau investite de către suspecți în imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziționate pe numele lor ori pe numele altor persoane și revândute ulterior, urmărindu-se, astfel, ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestora”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile și alte medii de stocare. Polițiștii au pus în aplicare șapte mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul DIICOT – B.T. Buzău, pentru audieri.

Doi dintre complicii lui Papițoi au fost prinși când se pregăteau să plece din țară. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul S.C.C.O. Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism și spălare de bani.

Urmărește-ne pe Google News