Biciclistă de 52 de ani, spulberată la Puiești, de un șofer de 19 ani. Victima, fără șanse de supraviețuire

O femeie de 52 de ani a decedat vineri seara în urma unui grav accident rutier, produs în comuna buzoiană Puiești. Victima a fost lovită în timp ce mergea pe bicicletă de un autoturism condus de un tânăr de 19 ani.

Accidentul s-a produs pe DJ 202, la Puiești. Din primele date oferite de IPJ Buzău, tânărul de 19 ani, din localitate, aflat la volanul unui autoturism, se deplasa dinspre Nicolești către Râmnicu Sărat.

Pe același sens de mers se afla și o femeie de 52 de ani, tot din Puiești, care se deplasa cu bicicleta pe partea carosabilă. Mașina condusă de tânărul de 19 ani a acroșat-o pe biciclistă.

În urma impactului, femeia a fost rănită grav. Ea a fost preluată de ambulanță, însă, în ciuda eforturilor echipajului medical, nu a mai putut fi salvată. Manevrele de resuscitare nu au avut niciun rezultat, fiind declarat decesul victimei.

În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările.

Pentru că există riscul producerii unor fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, lapoviţă, ninsoare sau vânt puternic, polițiștii recomandă, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie.

Polițiștii buzoieni sfătuiesc conducătorii auto să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranță.

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

Pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când autovehiculul care circulă în față frânează brusc, trebuie mărită distanța în mers.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, lapoviţei sau ninsorii, folosirea luminilor de toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

În aceste condiţii, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Urmărește-ne pe Google News