Doliu în Spitalul Județean Buzău după decesul unei asistente de 32 de ani, infectată cu Covid-19

Adelina Andrei avea 32 de ani și a murit la un spital din București, la scurt timp după ce medicii din maternitatea Bucur i-au salvat fătul.Pe 21 decembrie 2020, pacienta, însărcinată in 33 de săptămâni, fusese diagnosticată pozitiv la testul RT-PCR.

Părinţii şi soţul, apoi şi ea au contractat virusul. A încercat să se trateze acasă, dar a început să se simtă rău. Fiind însărcinată s-a prezentat la urgenţe la Maternitatea Buzău.

Doctorii de aici, imediat ce au văzut-o, au chemat ambulanţa şi au trimis-o la Bucureşti, la Maternitatea Bucur.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Judeţean Buzău, Adelian Andrei s-a prezentat pe 30 decembrie 2020, la ora 14.30, la UPU-SMURD, cu tuse şi febră.

Pe 21 decembrie 2020, pacienta, însărcinată in 33 de săptămâni, fusese diagnosticată pozitiv la testul RT-PCR.

Potrivit Spitalului Judeţean Buzău, bolnava urma tratament pentru COVID-19 la domiciliu. La sosirea în UPU, în data de 30 decembrie 2020, pacienta a fost evaluată de către medicul de gardă şi, la momentul consultului, era stabilă hemodinamic şi respirator, cu saturaţie bună.

La ora 15.52, pacienta a fost transferată la Maternitatea Buzău în vederea unui consult de specialitate. Medicul obstetrician a consultat şi evaluat pacienta şi a decis ca aceasta sş fie transferata la un spital din capitală.

S-a luat legătura imediat cu Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei în vederea transferului pacientei. Adelina a fost transportată la Maternitatea Bucur, din Bucureşti, unde a rămas internată.

Pacienta a fost examinată de către medici şi s-a decis să fie operată prin cezariană, copilul rămânând în Maternitate.

După ce a fost operată, pacienta a fost transferată la Spitalul Pantelimon, fiind intubată. Starea pacientei s-a deteriorat după operaţia de cezariană, pacienta a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, în cele din urmă declarându-se decesul.

”Nu a fost suficientă tinereţea şi sănătatea ta, ca să lupte cu acest virus nemilos, Adelina. Ne vom gândi la tine mereu. Suntem alături de familia îndurerată şi ne exprimăm sincerele noastre condoleanţe. Dumnezeu să te odihnească, mămico!”, au scris colegii membrii sindicatului Sanitas.

Urmărește-ne pe Google News