Tânăr de 19 de ani, din Lopătari, acuzat că ar fi violat o octogenară

O femeie în vârstă de 81 de ani, din comuna buzoiană Lopătari a fost violată de un tânăr din localitate . La o zi după comiterea faptei suspectul a fost reținut de oamenii legii.

După primirea sesizării, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă de polițiști, fiind demarate verificări pentru clarificarea situației și pentru identificarea, respectiv depistarea agresorului.

Din cercetările efectuate a rezultat că bănuit de comiterea faptei este un tânăr de 19 de ani, din Lopătari.

În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că în seara de 1 ianuarie 2021, a mers la domiciliul victimei și ar fi patruns în locuință prin efracţie. Ulterior, prin constrângere, ar fi obligat persoana vătămată să întrețină relații sexuale cu acesta.

În mai puțin de 24 de ore de la sesizarea faptei, bănuitul a fost depistat de polițiști în localitatea de domiciliu. Acesta a fost preluat și condus pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Infractorul le-a spus polițiștilor că în prima zi din an, când a venit de la stâna la care lucra, și-a vizitat mai mulți prieteni unde a consumat alcool în cantități mari. Și-a adus aminte de femeia care locuia mai mult singură, pe care a observat-o cu trei săptămâni în urmă, când l-a ajutat pe vecinul bătrânei să construiască un gard.

Împotriva agresorului a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunilor de viol şi violare de domiciliu.

Bărbatul a fost prezentat parchetului cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și, urmare sesizării instanței, judecătorul de drepturi și libertăți a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmărește-ne pe Google News