Marcel Ciolacu despre colaborarea cu AUR, după scorul de senzație obținut duminică:”Vom avea discuții cu toate forțele politice, cu excepția PNL!”

Formațiumea AUR este luată în calcul de către PSD pentru formarea unei noi majorități parlamentare, după scorul obținut duminică la alegerile parlamentare.

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă George Simion este printre liderii cu care intenționează să discute, în vederea formării unei majorităţi în noul Legislativ,”Nu am avut încă cu domnia sa o discuţie, dar urmează să o am şi cred că gândim la fel – să ne apărăm voturile, să vedem ce reprezentare vom avea exact în viitorul Parlament şi pe urmă sunt convins că vom avea şi discuţii politice. Una dintre esenţele politicii este a avea discuţii cu toţi actorii politici. Noi în campania electorală am anunţat foarte clar că nu vom avea o discuţie cu PNL.”, a precizat Marcel Ciolacu, duminică seara la Digi 24.

Întrebat dacă PSD ar colabora cu AUR, alianță care pe perioada campaniei a încălcat flagrant toate regulile de distanțare socială, organizând mitinguri în orașele mari din țară,unde a prezentat mesaje cu viziuni controversate care susţin teorii ale conspiraţiei, Marcel Ciolacu a precizat că nu a avut timp să-l studieze pe copreședintele AUR George Simion, fiind de părere că românii au avut dreptate la votul de duminică. Ciolacu a mai spus că va demara discuții cu toate forțele politice cu excepția PNL.”Nu cunosc detalii de controversat, cât de controversat e domnul George Simion. Nu am avut timp în această campanie electorală să studiez ceilalţi jucători politici. Am încercat să acoperim nevoile românilor şi să vedem care sunt urgenţele românilor. Se pare că aceasta este calea corectă a PSD să nu se mai îndepărteze de agenda românilor. Vom avea, repet, discuţii cu toate forţele politice mai puţin cu PNL”.

Rezultatele parţiale provizorii după numărarea a aproximativ 90% din voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică relevă că PSD se menţine pe primul loc atât la Camera deputaţilor, cât şi la Senat, fiind urmat de PNL, iar AUR are procente mai mari decât cele din exit-poll, apropiindu-se la Alianţa USR-PLUS.

Două partide care aveau mari așteptări, Pro România şi PMP se situează sub pragul electoral de 5%.
La Senat, clasamentul este următorul – Senat – PSD – 30,6%, PNL – 25,75%, USR-PLUS – 12,15 %, AUR – 8,97% / Cameră –  PSD – 29,71%, PNL – 25,32%, USR-PLUS – 12,25%, AUR – 8.9%.
La Cameră, scorurile sunt; PSD – 29,71%, PNL – 25,32%, USR-PLUS – 12,25%, AUR – 8.9% iar UDMR are peste 6%.

Pro România şi PMP au în ambele Camere sub 4,5%.

Urmărește-ne pe Google News