VIDEO Imagini unice de pe șantierul noului pod de la Vadu Pașii. Sătenii așteaptă cu nerăbdare ziua când vor putea circula!

Lucrările la noul pod peste râul Buzău, de la Vadu Pașii, se apropie de final, odată cu montarea ultimelor tabliere metalice, grele de câteva zeci de tone.  Operațiunile de mare anvergură, care se derulează în această săptămână cu macarale de mare capacitate, implică un efort uman și material uriaș.

Constructorul podului de la Vadu Pașii execută în această săptămână, una dintre etapele cele mai complexe ale lucrării, cea de montaj a ultimelor tabliere metalice de susținere a căii rutiere.

Muncitorii montează ultimele două tronsoane metalice ale podului, pe malul din apropierea comunei Vadu Pașii.

Operațiunea se va muta, însă în următoarele săptămânii, pe calea de rulaj, unde va fi amenajată șoseaua propriu zisă.

După fixarea tăblierelor , urmează ca muncitorii să toarne asfaltul și să amenajeze trotuarele.

Pentru că lucrările se derulează într-un ritm alert,, podul ar putea fi dat în folosință chiar și la începutul anului viitor.

Termenul de finalizare a tot fost prelungit, din cauza viiturilor puternice din luna mai 2019 care au măturat tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje realizate special pentru turnarea structurii de susținere a podului.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

Lucrarea este executată de un consorțiu care a angajat forță de muncă din Buzău.

De anul viitor, podul construit între Buzău și Vadu Pașii va deveni o alternativă viabilă la traversarea râului Buzău pentru mașinile care circulă dinspre București către Moldova.

Urmărește-ne pe Google News