VIDEO Potop de evenimente rutiere grave pe Valea Slănicului: un mort la Beceni, trei răniți la Cernătești

Un biciclist a fost omorât  luni seara de o mașină, după ce a ieșit dintr-o curte și brusc i-a intrat unei șoferițe în față. 

Potrivit polițiștilor, victima este un bărbat în vârstă de 82 de ani, din Beceni, care s-ar fi deplasat cu bicicleta și ar fi pătruns pe DJ203k dintr-o curte laterală.

Acesta ar fi fost acroșat de autoturismul condus pe drumul județean pe direcția Buzău către Lopatari de către o șoferiță în vârstă de 50 de ani, din Cernătești.

Accidentul s-a soldat cu decesul bărbatului de 82 de ani. În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările.

Nu este primul eveniment produs în aceste zile pe drumul care străbate Valea Slănicului. Tot pe DJ203k, sâmbătă, s-a produs un accident rutier în localitatea Cernăteşti.

La pătrunderea pe drumul județean, de pe un drum comunal, un atelaj hipo condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani din Cernăteşti, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula pe drumul prioritar din direcţia Beceni către Buzău şi la volanul căruia se afla un tânăr de 22 de ani din Cernăteşti.

După impact, autoturismul a ricoşat într-un stâlp de electricitate care a căzut pe partea carosabilă. Accidentul s-a soldat rănirea şoferului şi a celor doi pasageri din autoturism, doi tineri de 18, respectiv 21 de ani din Cernăteşti, toţi fiind preluaţi de ambulanţă pentru îngrijiri medicale.

În urma testării cu aparatul etilotest a şoferului autoturismului, rezultatul a fost negativ, iar în cazul căruţaşului, acesta a indicat o valoare de 0,83 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au organizat o serie de acţiuni punctuale ce au avut ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă rutieră prin combaterea principalelor cauze generatoare de accidentelor rutiere, pe drumurile din judeţ.

Astfel, polițiștii acționat vineri și duminică, zile ale săptămânii de mare tranzit rutier, pentru prevenirea şi combaterea abaterilor rutiere de către conducătorii auto care nu respectă regimul legal de viteză.

Aparatele radar au înregistrat 143 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 29 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

În noaptea de 14/15 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au acționat în vederea depistării și scoaterii din trafic a conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale pentru diferite abateri, fiind constatate 3 infracțiuni la regimul rutier pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 5 situații. În cazul a doi șoferi alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În cazul altor trei șoferi depistați băuți la volan s-a impus întocmirea de dosare penale, aparatele etilotest înregistrând valori între 0,46 şi 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cea mai mare valoare a alcoolemiei a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 39 de ani, din Pârscov, care a fost depistat de poliţiştii la volanul unui autovehicul pe DN2C, pe raza localităţii Padina.

Urmărește-ne pe Google News