Buzoian de 50 de ani, condamnat pentru că a fugit din spital înainte să afle rezultatul testului COVID

Primul buzoian condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe durata a 60 de zile lucrătoare. Acesta a fugit din spital înainte să afle rezultatul testului COVID-19. În septembrie, buzoianul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 2 ani de supraveghere.

Fapta lui Viorel Gioabă, în vârstă de 50 de ani, din satul Izvorul Dulce, comuna Merei, datează din 10 aprilie 2020, fiind și primul buzoian inculpat pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Individul a fost cercetat de procurori după ce, suspect fiind de infecție cu coronavirus, a fugit, pe 10 aprilie, din izolatorul aflat în curtea Spitalului Județean de Urgență Buzău. Fusese testat pentru COVID 19, însă nu primise rezultatul.

La scurt timp s-a dat dat alarma, iar în căutarea lui au plecat echipe de polițiști și jandarmi. După câteva ore, Viorel Geoabă a fost găsit în extravilanul comunei Merei, îndreptându-se către casă.

Viorel Geoabă era contact direct al fiului său revenit din Franța și se aflase în izolare la domiciliu până pe 28 martie 2020. Pe 9 aprilie a făcut febră, având și alte simptome specifice infecției cu noul coronavirus, motiv pentru care a sunat la 112. A fost preluat cu ambulanța și izolat în modulul special amenajat lângă UPU. A fost testat pentru COVID-19 însă până să primească verdictul, a doua zi, a plecat din spital.

Pe numele lui Viorel Geoabă a fost deschis dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, care a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

Viorel Geoabă a fost condamnat de instanța buzoiană la 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 2 ani de supraveghere.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul societății care asigură curățenia în comuna Merei, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Decizia a devenit definitivă prin neapelare pe 29 septembrie.

Urmărește-ne pe Google News