” Șmenar” din Buzău, depistat de polițiști. Escrocul era căutat de autoritățile germane

Câțiva angajați ai unor hoteluri din Germania au fost înșelați de un șmenar de 54 de ani, din Buzău. Le-a spus că vrea să schimbe bani, le oferea bancnotele apoi se răzgândea și le returna sume mai mici. La una din tentative, i-a fost descoperită intenția însă a dispărut până să fie dat pe mâna polițiștilor germani.

Echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au dat joi de urma unui bărbat în vârstă de 54 de ani, din Buzău, care era căutat la nivel internațional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare, pentru săvârşirea unor infracţiuni de înșelăciune și tentativă la înșelăciune, fapte comise pe teritoriul acestui stat.

În perioada noiembrie 2018-iulie 2019, bărbatul a reușit să înșele prin metoda „șmen” trei angajați ai unor hoteluri din Munchen.

Spunea că vrea să schimbe bani, oferea bancnotele apoi se răzgândea, doar că returna o sumă mult mai mică. Astfel a reușit să păcălească trei angajați ai unor hoteluri. La o a patra încercare, nu i-a reușit metoda, însă a dispărut până să fie dat pe mâna polițiștilor germani.

După multe luni de căutări în toată Europa, individul a fost reţinut la Buzău, pentru 24 de ore. Ulterior, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti a emis pe numele său mandat de arestare provizorie pentru 15 zile.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău și urmează a fi demarate procedurile de predare către autorităţile din Germania.

Urmărește-ne pe Google News