În 97 de școli se aplică scenariul galben: o parte în clasă, alta, online

Conducerea Inspectoratului Școlar aduce vești bune pentru școlarii din municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, si din orașul Pătârlagele. În aceste localități, s-a dat liber pentru aplicarea scenariului verde, în funcție de capacitatea unităților școlare de a primi toți elevii în bănci, în condiții de distanțare fizică de un metru.

Inițial, în cele trei comunități, se vorbea despre scenariul galben, dar autoritățile au scos din calcul focarele înregistrate în căminele de bătrâni de pe raza celor trei localități.

Aflată inițial sub scenariul roșu, comuna Cernătești va putea aplica scenariul verde, prin prezența tuturor elevilor în cele două școli și două grădinițe din comunitate, după ce autoritățile centrale au fost de acord cu recalcularea ratei de incidență a infecțiilor prin scoaterea din schemă a cazurilor din focarul înregistrat în azilul de la Aldeni.

În județul Buzău, funcționează 484 de unități școlare și preșcolare. În 387 de unități de învățământ se va aplica scenariul verde, adică toți elevii vor fi in clasă, iar în 97 unități de învățământ, se va aplica scenariul galben, adică o parte în clasă, alta, online.

Urmărește-ne pe Google News