Primarii din Buzău care nu au rivali în campanie. La Valea Salciei edilul candidează singur de 12 ani

Alegerile locale în trei comune din Buzău sunt doar o formalitate, deoarece primarii de aici nu au niciun rival înscris în cursa electorală. Este vorba despre localitățile Chiliile, Bisoca şi Valea Salciei din județul Buzău, toate conduse de primari PSD. Un caz unic se înregistrează la Valea Salciei, unde Marian Mușat candidează singur de 12 ani.

Primarul din comuna buzoiană Valea Salciei, Marian Mușat (PSD), are 48 de ani și se pregătește pentru cel de-al șaselea mandat de primar peste o comunitate de aproximativ 900 de persoane.

La alegerile din 2008, Mușat a candidat singur, pe listele PNL, obținând cel de-al treilea mandat ca primar al comunei Valea Salciei. În 2012, acesta a candidat tot singur pentru cel de-al patrulea mandat iar de atunci, tot fără rival.

Acum, Marian Mușat poate câștiga Primăria numai cu un singur vor. Emoțiile vor fi doar pentru consiliul local, unde au liste PSD, PNL, Pro România și PMP. Marian Mușat crede că relația apropiată cu oamenii l-a transformat într-un candidat fără rival.

”Am venit în întâmpinare la tot ce aveau nevoie oamenii. Am căutat să-i ajut să nu mai plece pe la instituții, pentru că sunt foarte departe. Peste 35 de kilometri sunt până la Râmnicu Sărat și 70 de kilometri, până la Buzău. Am căutat să rezolv problemele local, prin angajații primăriei, de exemplu, pentru subvenții, la APIA.”, spune primarul din Valea Salciei.

Modernizarea infrastructurii și investițiile în obiectivele de agrement din comună sunt apreciate deopotrivă de tinerii și bătrânii comunității.

”Din buget propriu am făcut un muzeu, am reabilitat o albie a unui râu Câlnău, care trece prin localitate, cu baraje, am făcut iluminatul public pe led, am realizat în cinstea eroilor un monument, o cruce iluminată, de 20 de metri, cea mai mare din zonă. În următorul mandat, partea socială va avea prioritate deoarece infrastructura s-a cam terminat”, spune Marian Mușat.

Alegeri fără emoții va avea și actualul primar din Bisoca, o comună de la granița județelor Buzău și Vrancea. Florin Stemate (49 de ani) intră în cursa pentru al doilea mandat în comuna Bisoca, după ce în 2016 a fost independent. Mărturisește că a ales să intre în PSD după ce a smuls promisiunea șefilor din Consiliul Județean Buzău de a asfalta un important drum din zonă.

”În cei patru ani nu pot spune că am o realizare fantastică, pentru cineva din altă zonă, însă ținem cont că vorbim de comuna Bisoca, lăsată la un stadiu jalnic la infrastructură. Am ajuns să pietruiesc toate drumurile sătești și comunale din Bisoca. Poate că mai sunt patru sau cinci case care nu au piatră până în curte. Chiar dacă în secolul 21 nu e normal să vorbești de piatră, în cazul nostru e mult. Vorbim despre modernizarea unor cărări, unor drumuri de căruță. Avem peste 350 de kilometri de drumuri locale, în opt sate”, spune Florin Stemate.

Cel de-al treilea primar care intră în alegeri fără contracandidat este Sorin Zaman, primar în comuna Chiliile din 2018. Toți trei spun că, dacă nu se alegeau și consilierii locali și județeni, scrutinul în cazul celor trei comune se putea limita la un act notarial ce prelungea cu patru ani vechile mandate.

Urmărește-ne pe Google News