Investiții de milioane de euro la Vadu Pașii. Sala de sport, cea mai modernă din județ

În  anul 2020 comuna Vadu Pașii, a investit peste 2 milioane de euro într-o grădiniță și o sală de sport ultramodernă.  Atragerea de finanțări masive din fonduri europene și guvernamentale a devenit o prioritate pentru autoritățile locale, în ultimii patru ani.

Cea mai impunătoare clădire de lângă Primăria din Vadu Pașii, va fi cea a sălii de sport ultramoderne, ridicată cu o investiție de 60 de miliarde de lei vechi.

În spatele șantierului impunător, cu 40 de miliarde de lei vechi, a fost ridicată noua gradiniță, care va fi inaugurată în această toamnă.

Însă sala de sport va fi ultramodernă, dotată cu un teren cochet, vestiare, băi și centrală termică proprie, va deservi 300 de elevi din Vadu Paşii. Clădirea este construită la cele mai înalte standarde și va avea o suprafață de 1.030 de metri pătrați cu o suprafața desfășurată de 1.270 de metri pătrați. Grădinița cu program prelungit  s-a ridicat tot de la zero, cu aproape 40 de miliarde de lei vechi. Astfel, cu mai puțin de o lună înainte de începerea anului școlar, lucrările la unitatea de învățământ sunt foarte avamsate.”În această toamnă vom finaliza grădinița și cred eu că ne vom încadra în rândul celor mai dezvoltate localități în ceea ce privește infrastructira educațională. Anil.viitor vom finaliza și sala de sport care prin dotările pe care le va avea va fi una dintre cele mai moderne din județul Buzău. Nu este un secret că ne dorim să concurăm cu cele mai bune şcoli din țară și de aceea dăm o mare atenţie educaţiei pentru că cei mici reprezintă viitorul localităţii.” a declarat Primarul Gheorghe Firon.

În 2019, autoritățile locale au inaugurat la debutul anului școlar una dintre cele mai frumoase unități de învățământ din Buzău, după o investiție de 1 milion de euro, la școala din satul Vadu Pașii.

Urmărește-ne pe Google News