FOTO Punct de vizitare unic în România, la intrare în Geoparcul Ținutul Buzăului

Autoritățile Buzăului au publicat proiectul punctului de vizitare de la Sătuc, unic în țară, care va fi poarta către toate punctele de interes din zonă cuprinse în Geoparcul Ținutul Buzăului. Peste 80 de mii de turiști trec anual pe aici iar numărul acestora s-ar putea dubla după obținerea statutului de Geoparc Internațional UNESCO.

Valea Buzăului este principala zonă turistică a județului de la Curbura Carpaților, de unde se poate ajunge cu ușurință la Vulcanii Noroioși, Focurile Vii, Tabăra de sculptură Măgura și mai departe, la Muzeul Chihlimbarului și la așezările rupestre de la Aluniș și Bozioru.

Punctul modern de informare turistică se va amenaja într-o clădire de pe marginea DN10 Buzău – Brașov, în localitatea Sătuc, la intersecția cu drumul spre Berca, unde a funcționat o școală și o grădiniță, închise între timp din lipsă de copii.

„GeoGate – poarta către Ținutul Buzăului! Împreună cu Asociația Ținutul Buzăului, Primăria Berca și ADI Ținutul Buzăului pregătim în localitatea Sătuc, comuna Berca, un punct de vizitare unic în România. Va fi un loc unde poți să vezi, să auzi, să miroși și să simți ținutul Buzăului!”, a scris pe pagina de socializare președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Geoparcul Ținutul Buzăului este racordat la harta turistică a țării, a Europei și a lumii. Peste 80.000 de turiști trec anual pe aici și se speră ca, odată deschisă poarta de la Sătuc, numărul acestora să se dubleze sau chiar să se tripleze.



Cu o investiție de aproximativ 75.000 de lei, GeoGate-ul de la Sătuc va fi cel mai modern din țară, ”un punct de vizitare unic în România, unde poți să vezi, să auzi, să miroși și să simți Ținutul Buzăului.”

La sfârșitul lunii iunie, consilierii județeni au dat undă verde pentru ca specialiștii Consiliului Județean, în parteneriat cu Asociația „Ținutul Buzăului” și Universitatea București – Centrul Geomedia, să reinițieze demersurile necesare pentru obținerea statutului de Geoparc Internațional UNESCO pentru ”Ținutul Buzăului”.

Geoparcul reprezintă un concept lansat și susținut de UNESCO în parteneriat cu rețeaua Europeană a Geoparcurilor iar la nivel mondial a fost creată Rețeaua Globală ­(UNESCO) a Geoparcurilor. Geoparcul reprezintă un brand internațional pentru arealul geografic care îl obține.

În viitor, Consiliul Județean intenționează să amenajeze și alte astfel de Centre Turistice Educaționale, muzee în aer liber ori ateliere pentru meșterii populari, ceea ce va spori interesul turistic pentru județul Buzău.

Urmărește-ne pe Google News