Buzăul ajunge la 49 de decese în rândul pacienților cu COVID-19

Trei decese în rândul pacienților confirmați cu COVID-19 au fost raportate de către Direcția de Sănătate Publică în ultimele 24 de ore. Unul dintre decedați provine din azilul ”Sfinţii Constantin şi Elena”, din Costeşti, unde 19 persoane, asistați și angajați, au fost confirmate pozitiv.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 48 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu vârste cuprinse între 22 și 91 de ani, și încă trei decese.

A ajuns la 49 numărul pacienților cu coronavirus, din Buzău, care au murit de la începutul pandemiei.

Cazul 47 este un pacient în vârstă de 67 de ani, care s-a prezentat la UPU a Spitalului Județean Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost confirmat cu SARS-CoV-2 și internat la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Evoluția a fost nefavorabilă și a fost transferat pe Secția ATI, unde a decedat. Avea ciroza hepatică de etiologie mixtă, lacunarism cerebral, encefalopatie hepatică.

Pacientul numărul 48 este un asistat din focarul CPV Costești, în vârstă de 72 de ani. A fost adus la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău ca urmare a agravării stării de sănătate în data de 11.08.2020. Pacientul a fost confirmat cu SARS-CoV-2 în data de 9.08.2020. Figura la comorbidități cu hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, retinopatie diabetică, boală cardiacă ischemică, bloc de ramură dreaptă major.

Cel de-al 49-lea decedat este un pacient în vârstă de 83 de ani care s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău pentru insuficiență cardiacă. A fost testat și confirmat cu infecție cu SARS-CoV-2 de către INCDMI Cantacuzino. Starea de sănătate s-a agravat progresiv sub tratament și survenit decesul. Comorbidități: insuficiență cardiacă, sechele AVC, insuficiență renală cronică.

Urmărește-ne pe Google News