Șeful UPU din Spitalul Județean Buzău s-a infectat cu coronavirus. Medicul face apel la cei cu care a intrat în contact să se testeze

Se extinde focarul de coronavirus din Spitalul Județean Buzău iar victime cad din ce în ce mai mulți medici. După ce au fost confirmate cu COVID-19 zece cadre de la ATI, șeful Unității de Primiri Urgențe, dr. Adrian Zoican, a anunțat luni seară pe Facebook că a fost diagnosticat cu SARS-CoV-2.

Zoican îi îndemnă pe toți ce care au intrat în contact cu el în aceste zile să se testeze.

„Dragi prieteni, va aduc la cunostinta ca in cursul zilei de astazi mi-am recoltat un virocult SARS-COV2 deoarece in seara zilei precedente am prezentat dureri musculare si o usoara rinita, simptomatologie care nu s-a repetat si astazi. Cu toate acestea, testul s-a dovedit a fi pozitiv. De aceea, ii rog pe toti cei care au intrat in contact cu mine in ultimile zile, in cazul in care devin simptomatici, sa se adreseze la UPU-SMURD pentru a cere ajutor medical. Desi am respectat masurile de distantare, regulile de igiena si de protectie, exista totusi un risc minim de contaminare. Va doresc multa sanatate si va rog sa dati dovada de responsabilitate in relatiile sociale respectind regulile mai sus prezentate. Să aveți o zi bună!”, a scris medicul Adrian Zoican pe Facebook.

Medicul Adrian Zoican este candidatul PNL Buzău la funcția de primar al municipiului Buzău. Despre această situație, a ținut să informeze public pe pagina de Facebook chiar președintele PNL Buzău, deputatul Cristi Romanescu.

”În calitate de președinte al Organizației PNL Buzău, mă simt dator să vă informez că doctorul Adrian Zoican, colegul nostru și candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Buzău, a fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2. (…) Dr. Adrian Zoican, medic primar – specialitatea medicina de urgență, medic șef al secției UPU-SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău este de aproape 6 luni în prima linie a luptei împotriva Covid-19 în județul nostru. Îi dorim însănătoșire grabnică și îl așteptăm să ni se alăture în echipa PNL cât mai curând”, a scris Romanescu pe pagina sa de socializare.

Urmărește-ne pe Google News