Săbii, bâte și topoare, confiscate de la membrii a două clanuri interlope din Buzău

Poliţiştii buzoieni au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară la membrii a două clanuri de pe strada Bazalt predispuse la comiterea unor fapte cu violenţă. Acțiunea oamenilor legii s-a concretizat cu dosare penale și confiscarea unui adevărat arsenal folosit în acte de agresiune.

Luni, peste 60 de poliţişti buzoieni, din cadrul structurilor de investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, ordine publică, criminalistică, rutieră, polițiști de la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat mai multe activități de verificare și percheziţii pe raza municipiului Buzău, la locuinţele unor persoane predispuse la săvârșirea de fapte cu violență și bănuite că ar deține arme, muniţii şi alte componente de arme, deţinute fără drept.

Percheziţiile au fost efectuate în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău.
Poliţiştii au urmărit depistarea persoanelor care deţin bunuri interzise ori pentru care este necesară autorizarea, precum şi descurajarea manifestării unor acte de violenţă în spaţiul public.

În urma activităţilor efectuate au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, o armă scurtă neletală cu aer comprimat cu ţeavă modificată, dar și săbii, topoare și cuţite.

De asemenea, în cadrul activităților au fost controlate aproximativ 70 de persoane și peste 20 de autovehicule. Polițiștii au depistat și o persoană în vârstă de 46 de ani din București, pe numele căreia figura o alertă privind un mandat de arestare european emis de autorităţile portugheze. Persoana a fost condusă la sediul Poliției pentru continuarea verificărilor și clarificarea situației.

Urmărește-ne pe Google News