VIDEO Lucian a pierit în ”lacul fără fund” de la Meledic, sub privirile iubitei. Trupul bărbatului este de negăsit

Pompierii au reluat căutările în lacul Meledic, unde un bărbat din Vrancea a căzut duminică din barcă. Lacul are o suprafață de un hectar și o adâncime de peste șapte metri, însă localnicii spun că nu au dat niciodată de fund. În cursul zilei, vor interveni și scafandri de la ISU Ilfov.

Tragedia s-a produs duminică după-amiază, la Mânzălești. Un bărbat din localitatea Dumitrești, județul Vrancea, a dispărut în ochiul de apă căruia localnicii îi spun ”lacul fără fund”, de la Meledic.

Acesta se plimba cu barca împreună cu un prieten din aceeași localitate. Chiar înainte să ajungă la mal, cei doi s-au dezechilibrat și au căzut în lac. Doar unul dintre bărbați, în vârstă de 50 de ani, a reușit să iasă la mal.

”Trei echipaje de cautare-salvare având în dotare două bărci, au intervenit ca urmare a apelului de urgență ce semnala, la ora 13:48, o persoană posibil înecată în lacul de pe platoul Meledic, pe raza comunei Mânzălești. Misiunea de căutare a fost desfășurată până la ora 21:00, fiind întreruptă pe parcursul nopții, aceasta fiind reluată în această dimineață la ora 05:00”, se arată într-un comunicat al ISU Buzău.

La această misiune se va alătura un echipaj de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Bărbatul de 50 de ani lucrase la modernizarea unui drum din zonă și a hotărât să-și aducă familia într-un weeķend la Meledic dar și pe prietenul din Dumitrești, care, de asemenea, a fost însoțit de soție și copii.

Barca cu care s-au plimbat pe la aparține unui localnic pe care bărbatul de 50 de ani îl cunoștea. Supraviețuitorul ar fi încercat să-l tragă la mal pe prietenul său însă nu a reușit.

Întins pe mai puţin de un hectar, deşi se află într-o adâncitură creată pe un masiv de sare, lacul de la Meledic are apa dulce. Adâncimea lui depăşeşte șapte metri. În timpul verii, aici se face plajă şi se pescuieşte. Nu este indicat scăldatul, deoarece apa devine extrem de rece la doar un metru distanţă de mal.

Urmărește-ne pe Google News