Tu stii ce il face fericit pe copilul tau? TOP 4 activitati pe care le poate face cel mic in siguranta!

Este bine cunoscut ca cei mici se plictisesc extrem de repede, mai ales in perioada vacantelor de vara. Copiii sunt foarte activi si au intotdeauna dorinta de a se juca si de a experimenta locuri si lucruri noi. Din fericire, pentru tine, ca parinte, aceasta nu mai este o problema. In ultimii ani, au aparut foarte multe activitati care se pot face in aer liber, pentru ca cel mic sa se distreze si, in acelasi timp, sa invete despre natura.

Inca de la doi ani, copiii incep sa aprecieze timpul pe care il petrec alaturi de tine. Activitati ca pictatul, dansul si alte jocuri pe care le faceti impreuna, pot schimba in bine relatia voastra din anii adolescentei lui. Atunci cand esti la job, nu rata ocazia de a-l inscrie la activitati de grup, pentru a putea socializa si relationa cu alti copii. 

Descopera mai jos care sunt cele mai sigure activitati pentru cel mic

 

Sporturi de echipa, precum fotbal

Poate cel mai antrenant sport, atat pentru copii, cat si pentru adulti, este fotbalul. Echilibrul, cooperarea, relationarea, concentrarea si atentia sunt doar cateva atributii pe care cel mic si le dezvolta intr-o echipa. In ceea ce priveste echipamentul, acesta nu este deloc scump, iar  cu o pereche de ghete de fotbal de la Decathlon, poti multumi orice copil, datorita multitudinii de modele disponibile. Varsta de la care poate practica acest sport intr-un mediu organizat este de 4 ani, initial, antrenamentele fiind privite ca o joaca. Pe masura ce trec anii, ele devin din ce in ce mai serioase, iar pretentiile antrenorilor cresc cosiderabil.

 

  • Practicarea unui instrument muzical

 

Practicarea unui instrument muzical ajuta la dezvoltarea copilului si este o activitate extrascolara potrivita pentru orice varsta. Pentru a canta la pian, vioara, clarinet sau tobe, ai nevoie de foarte multa concentrare, iar cel mic isi va forma o disciplina destul de riguroasa, deoarece va avea nevoie de exercitiu constant. Pe langa asta, este o activitatea relaxanta, care contribuie la dezvoltarea creierului inca din primii ani de viata. In plus, intr-o sala de studiu va fi doar profesorul si elevul, iar distanta sociala poate fi pastrata cu usurinta.

 

  • Cursurile de dezvoltare personala

 

Cursurile de dezvoltare personala sunt des asociate cu cele de teatru, aceasta nefiind o greseala in totalitate. Cu ajutorul jocurilor personalizate, copiii sunt expusi unor situatii de viata reale si incurajati sa gaseasca solutii. Pe langa asta, nu va lipsi socializarea cu alti micuti, jocurile de memorie si de coordonare. Aceasta activitate poate fi realizata in spatii deschise, in aer liber, iar cei mici se pot bucura de natura si invata ceva nou in acelasi timp.

 

  • Inotul

 

Inotul este o activitate perfecta pentru copii. Se poate practica de la o varsta frageda si  ajuta la imbunatatirea rezintentei fizice, cresterea fortei musculare, intareste sistemul cardiovascular si tonifica musculatura. Pe langa beneficiile care sunt oferite de acest sport, este si sigur din punct de vedere al sanatatii. In bazin se va afla antrenorul cu un singur copil.

Asadar, activitatile sportive si cele de dezvoltare personala il vor face pe copilul tau mult mai fericit si pregatit pentru viata. Este foarte important sa il lasi sa aleaga ce ii place sa faca, iar tu ar trebui sa il sustii in acest demers.

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Urmărește-ne pe Google News