Spitalul CFR Buzău, declarat focar de COVID-19, va deveni unitate suport pentru pacienții cu coronavirus

Județul Buzău se confruntă cu un nou focar de coronavirus. Este vorba despre Spitalul CFR din municipiul Buzău, care a fost declarat, miercuri, focar de COVID-19, după confirmarea cu infecție cu SARS-CoV-2 a încă unei asistente, a treia din acest spital.

Cadrul medical a fost testat iar rezultatul pozitiv a venit marți seară. Săptămâna trecută, alte două asistente de la spitalul CFR împreună cu famililie lor au fost internate în Spitalul Municipal din Rm. Sărat cu infecție cu coronavirus.

Acesta este cel de-al 16-lea focar de boală activ din județul Buzău.

Autoritățile analizează posibilitatea ca și Spitalul CFR să se transforme în „spital suport COVID-19”.

Propunerea vine din partea Direcției de Sănătate Publică care face la acest moment o analiză în ceea ce privește locurile, circuitele, existența medicului radiolog. Toate aceste aspecte vor fi comunicate în scurt timp Ministerului Sănătății, spun autoritățile.

Buzăul are peste o mie de infectări de la începutul pandemiei. Cele peste 20 de confirmări zilnice care au fost în ultimele săptămâni au condus la aglomerarea spitalului din Râmnicu Sărat și umplerea celor două secții destinate pacienților cu COVID-19 din Spitalul Județean Buzău.

Urmărește-ne pe Google News