Mii de buzoieni, somați să își găsească alternative pentru încălzirea locuințelor la iarnă

Mii de familii din municipiul Buzău, încă abonate la sistemul centralizat de încălzire, vor fi obligate să își monteze centrale de apartament sau să găsească alte variante pentru a-și încălzi locuințele la iarnă. Din următorul sezon rece, noua societate de termoficare, înființată în locul actualei Regii Autonome Municipale, va mai furniza agent termic doar în două cartiere ale Buzăului, Micro III și Micro XIV.

Un proiect în acest sens a fost dezbătut și adoptat deja de Consiliul Municipal Buzău. Nu toți consilieri locali au fost însă de acord cu inițiativa primarului Constantin Toma.

Primarul Constantin Toma este de părere că este absolut necesară înființarea unui nou furnizor al energiei termice în municipiu. Noua societate comercială va porni de la zero, dar cu infrastructura și o parte din personalul Regiei Autonome Municipale Buzău, societate care acumulase datorii de peste 90 de milioane de lei.

Buzoienii care locuiesc în alte cartiere decât Micro III și Micro XIV, și sunt încă abonați la sistemul centralizat de încălzire, vor primi acasă înștiințări cu privire la situația Regiei Autonome Municipale Buzău.

Locatarii vor fi informați că până în octombrie trebuie să se debranșeze și să găsească alte soluții pentru a-și încălzi locuințele, dacă nu vor să rămână fără apă caldă și fără căldură, la iarnă. În momentul de față, în municipiul Buzău sunt racordate la sistemul centralizat mai puțin de 8.000 de apartamente dar și câteva sedii de instituții publice.

Urmărește-ne pe Google News