Număr de infectări cu SARS-CoV-2 în creștere, la o secție a spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca

Sosesc rezultatele probelor prelevate zilele trecute de la cadrele și pacienții din Spitalul de Psihiatrie Săpoca. Numai la secția exterioară Ojasca au fost depistate pozitiv COVID-19 șase persoane, doi pacienți și patru angajați.

Direcția de Sănătate Publică din Buzău a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca după ce, joi, trei paciente au fost confirmate cu noul coronavirus.

Este vorba despre două femei care erau internate în Secția exterioară de la Ojasca și o a treia pacientă, din Secția de Psihiatrie Cronici a unității din Săpoca.

Pacientele din Secția Ojasca au fost transferate în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unitate de suport pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Pacienta din Secția de Psihiatrie cronici a fostinternată în Spitalul Județean Buzău.

Ulterior, patru cadre medicale din secția Ojasca au ieșit pozitive la COVID-19. Este vorba despre două asistente, o infirmieră și un supraveghetor.

În urmă anchetei, epidemiologii au descoperit peste 70 de contacți ai celor șapte cazuri confirmate cu coronavirus, atât angajați ai spitalului cât și pacienți. Unii au fost deja testați și se așteaptă rezultatele testelor, alții sunt monitorizați.

În județul Buzău au fost confirmate, vineri, 29 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, județul ajungând la un total de 883 de bolnavi de la debutul pandemiei.

Urmărește-ne pe Google News