VIDEO Dezastrul ecologic de la Râmnicu Sărat, anchetat de autorităţi

Dezastrul ecologic descoperit de polițiști și inspectorii DSVSA la Râmnicu Sărat face, în prezent, obiectul unei anchete care va stabili proveniența resturilor animaliere depozitate ilegal și cine se face vinovat de acest dezastru ecologic. Resturi de animale au fost depozitate ilegal pe un teren din apropierea unui abator.

Autoritățile au dat curs mai multor sesizări din partea cetățenilor care locuiesc în Râmnicu Sărat și care reclamau mirosuri greu de suportat, precum și depozite de resturi animaliere în apropierea unui abator de pe raza municipiului.

Potrivit prefectului Leonard Dimian, aspectele semnalate de cetățeni sunt reale, iar imaginile arată proporțiile focarului de infecție din vecinătatea abatorului din cartierul C.I. Parhon din Râmnicu Sărat: miros greu de suportat, oase, resturi de animale, sânge scurs în apă și pe pământ.

”Situația de la Râmnicu Sărat este o crimă împotriva mediului. Am acționat imediat după ce situația mi-a fost semnalată de mai mulți cetățeni. (…) Situația de aici nu este singulară în județul Buzău. Gunoaiele au invadat mai toate localitățile, totul sub ochii autorităților. Ca prefect al județului Buzău, nu voi închide ochii în fața acestor grave probleme care afectează mediul și sănătatea oamenilor”, a declarat prefectul județului Buzău, Leonard Dimian.

Situația de la Râmnicu Sărat face, în prezent, obiectul unei anchete care va stabili proveniența resturilor animaliere depozitate ilegal și cine se face vinovat de acest dezastru ecologic.

 

Urmărește-ne pe Google News